Këshilla/Blog

Melimeli 13.08.2019

Pershendetje psikolige.Ka dy vite qe vuaj nga ankthi.Kam lexuar ne internet se ankthi prish arteriet koronare deshta ta dij sa eshte kjo e vertet dhe a demton pulsi i larte zemren.Kur jam ne aktivitet me shkon pulsi deri ne 140 dhe kjo po me brengos.A mumd te ma demton zemren.Deshta te di sa eshte kjo e vertet pasi kam shum frig se kam rrahje te larta zemre.Pulsi i lart a e demton zemren..Pres pergjigjje

 1. Deni says:

  Nuk ta demtojne zemren vetem ta lodhin dhe kjo gje si ben mir pi nje gjysem propranolol sa her ke takikardi
  por pyet mjekun perpara

 2. Melimeli says:

  Per shkak gjidhenies nuk me lejohet asgje.Kam perdorur verapamil po pershkak se kjo me vjen nga ankthi nuk me ndihmuan

 3. MSc. Enkel Bulica says:

  Përshëndetje Melimeli dhe të falenderojmë që na je drejtuar tek nukjevetem. Mendoj se kjo pyetje duhet t’i drejtohet një mjeku të cilët mund të flasin me kompetencë për efektet që ankthi mund të ketë tek shëndeti ynë. Ajo që mund të të them është se gjendja e ankthit apo shqetësimit për shëndetin, paradoksalisht dhe në mënyrë jotëdrejpërdrejtë, mund të na ruajë nga probleme shëndetësore për arsye të monitorimit të vazhdueshëm që i bëjmë të trupit tonë (pra duke bërë vizita të shpeshta).

  Të uroj gjithë të mirat
  Enkeli

Ju lutemi që komentet tuaja të jenë mbështetëse dhe jo gjykuese ndaj të tjerëve. Faqja administrohet, ndaj komentet postohen vetëm pas aprovimit nga administratori.