Këshilla/Blog

Alina 11.09.2019

Kohet e fundit ndjej nje lodhje shume te madhe mendore, ndihem shume e stresuar dhe po vuaj shume nga pagjumesia po behet gati 1 muaj. Bie ne mendime dhe me ze nje stres apo ankth ndihem sikur nuk do ja dal ne asgje ne jete, me kap nje pesimizem dhe me ndodh qe sgjohem shpesh gjate nates. Kam filluar te pelqej shume vetmine dhe kur dal me shoqe nuk ndihem mire e lumtur sic ndihesha gjithmone ndoshta ngaqe jam mesuar dhe vetem sepse dita ine eshte vetem shpi dhe gjate gjithe kohes pune. Studioj dhe vete psikologji dhe shpesh mundohem ta kaloj dhe te ndihmoj veten dhe ne fakt si dege me ka ndihmuar te kuptoj shume gjera.

 1. MSc. Enkel Bulica says:

  Përshendetje dhe me behet qejfi qe flas me nje kolege te ardhshme. Nga sa më përshkruan kam ndjesinë
  se po përjeton një përiudhë shqetësimi për të ardhmen, për gjërat që do na ndodhin, për mënyrën se si
  projektimi I vetes tonë në të ardhmen dhe pritshmëritë tona duken të parealizueshme duke marrë
  paarsysh rrethanat e tanishme. Eshte pikërisht tek e tashmja ku duhet te fokusohemi. Nëse pengesat e
  tanishme na duken të pamundura dhe shqetësohemi për këtë pamundësi, ateherë me shumë mundësi
  do t’i kthehemi vetes, duke u vetefajësuar. Por ajo qe duhet te mbajme mend eshte se jo çdo gjë është
  nën kontrollin tonë, kështu që nuk duhet ta ashpërsojmë kritikën ndaj vetes. Ndërkohë që gjërat
  kujdesemi dhe presim të marrin zgjidhje (në të ardhmen), nuk duhet harruar t’ia kalojmë mirë ndërkohë
  me veten dhe të tjerët (në të tashmen).
  Shpresoj te te jem gjendur sadopak
  Gjithe te mirat
  Enkeli

Ju lutemi që komentet tuaja të jenë mbështetëse dhe jo gjykuese ndaj të tjerëve. Faqja administrohet, ndaj komentet postohen vetëm pas aprovimit nga administratori.