Këshilla/Blog

29.03.2016

Përshëndetje
Së pari desha t’ju falenderoj që e keni mundësuar një rrugë kaq të leht të kemi njohuri lidhur me problemet tona.

-Kam afro 2 vjet që jam operuar nga venat e zgjeruara ne testikuj pra nga ‘Varikoceli’ operacioni shkoi per mrekulli kam bere ultraze, analize te spermes dhe gjithqka me doli shum mire.
Nga ateher me nuk kam pasur dhimbje ne testikuj.
Por diku para 4 muaj fillova te beja ushtrime fizike jo ne palester por ne shtepi, dhe jo kushedi qfar ushtrime te renda, por ama verejta se menjeher pas 1-2 ditesh fillova te kem dhimbje ne testikuj, jo dhimbje shum te madhe por ishte po e njejta dhimbje sikur kisha para se te operohesha nga varikoceli
pra kisha nje dhimbje te leht anash dhe e vereja se dhimbja po vinte nga venat ma e merr mendja.
Keshtu i ndalova ushtrimet dhe per nja 2-3 dit me pushoj dhimbja
Tani prap kam filluar te bej ushtrime fizike ne shtepi dhe po e shoh qe prap po fillon ajo dhimbje e vogel ne testikuj e ngjajshme sikur para operimit, tani a te vazhdoj te merrem me ushtrime fizike a jo.

Do t’ju isha mirenjohes nese do te merrnit parasysh rastin tim.
Po pres keshillen tuaj.

Gjithe te mirat.

 1. Dr. Evisa Zhapa says:

  Pershendetje,

  Mund te vazhdohen ushtrimet fizike pa problem. Nuk shkaktojne asnje dem ne testikul. Nuk mendoj qe ka lidhje me varikocelin dhimbja dhe as me nderhyrjen e kryer. Mbase duhen bere ushtimet ne menyre graduale, duke rritur intensitetin pak nga pak.

  Ju uroj gjithe te mirat!

  1. Anonymous says:

   Falminderit per pergjigjen tuaj.
   Por aeshte normale kno dhimbja e vogel ne testikuj tani qe kam filluar ushtrimet.?
   Apo ndoshta eshte njejt sikur muskujt qe dhembin ditet e para te ushtrimeve ashtu edhe ne testikuj

   1. Dr. Evisa Zhapa says:

    Pershendetje,
    Dhimbja mund te jete normale. Megjithate nese eshte persistente dhe perseritet shpesh duhet te vleresoheni me nje ekografi doppler testikular dhe nga urologu qe ju ka operuar.

    ju uroj gjtihe te mirat!

Ju lutemi që komentet tuaja të jenë mbështetëse dhe jo gjykuese ndaj të tjerëve. Faqja administrohet, ndaj komentet postohen vetëm pas aprovimit nga administratori.